Vrijwel alle menselijke behoeftes hangen samen met werk

Vrijwel alle menselijke behoeftes hangen samen met werk

Vrijwel alle menselijke behoeftes hangen samen met (zinvol) werk:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Maslow

Vraag het de medisch specialist 

Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Gelukkig kunt u nu uw vragen als verzekerde van CZ bespreken met een onafhankelijk medisch specialist.

  • Telefonisch of online contact met een medisch specialist
  • Gratis & exclusief voor klanten van CZ
  • 100% vertrouwelijk

Zó werkt het

De piramide vul je van onder naar boven. Als een van de onderste lagen ontbreekt of niet compleet is, dan kun je niet verder naar boven bouwen.

Werken heeft een invloed op een aantal lagen van de piramide. 

Zinvol (betaald) werk + piramide van Maslov =

  • Lichamelijke behoeften en behoefte aan veiligheid en zekerheid. Werk zorgt voor een stabiel inkomen, wat zekerheid verschaft en waardoor je kan voorzien in een aantal basisbehoeftes zoals voldoende eten en drinken en een dak boven je hoofd.
  • Behoefte aan sociaal contact. Zowel op je werk of bij het vrijwilligers werk ontmoet je mensen en leer je mogelijk nieuwe vrienden kennen. Eenzaamheid blijft zo buiten de deur.
  • Behoefte aan waardering en erkenning. Door te doen wat je goed kunt, op je werk of als vrijwilliger, krijg je waardering van de mensen om je heen.
  • Zelfontplooiing. Door jouw tijd te gebruiken om zinvol bezig te zijn, bijvoorbeeld op je werk, heb je het gevoel van nut te zijn. Gebruik je tijd en energie voor de zaken die er voor jou toe doen. Zo neem jouw zelfwaardering en zelfvertrouwen tot en zit je beter in je vel.

Over Medicinfo

Medicinfo biedt betrouwbare, actuele informatie over gezond zijn, gezond blijven - en wat u daar zelf aan kunt doen.