Visburgers

Visburgers

Veel kinderen (maar ook volwassenen) zeggen dat ze geen vis lusten, maar vissticks gaan er vaak wél in. Het nadeel van vissticks is dat ze nogal wat vet en maar weinig vis bevatten. Met deze visburgers serveert u ‘ongemerkt’ vis. De aardappels gaan in één moeite mee naar binnen. Lekker met worteltjes en peultjes!

App de Dokter: altijd online bereikbaar

Geen zin in gedoe met inloopspreekuren en wachtkamers? Download App de Dokter en krijg binnen 1 uur antwoord.

Heb je een vraag over je gezondheid?
- Bijvoorbeeld over koorts die maar niet over gaat? 
- Een raar plekje op je huid? 
- Of een ingewikkelde bijsluiter? 

Chat met een medisch deskundige via App de Dokter. Gewoon vanaf je bank. 

Download App de Dokter

Ingrediënten

(voor 4 personen)
1 tablet groentebouillon
400 gram diepvriesvis, bijvoorbeeld koolvisfilet
600 gram gekookte kruimige aardappelen
1 teentje knoflook, gepeld
1 eetlepel gehakte peterselie
1 ei
3 eetlepels bloem
peper en zout
4 eetlepels olijfolie

  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg een tablet groentebouillon toe. 
  • Bevroren vis erin leggen, opnieuw aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. 
  • Intussen aardappelen fijnmaken in een kom. Knoflook erboven persen en gehakte peterselie toevoegen. 
  • Ei splitsen, dooier bij de aardappels voegen en eiwit in een diep bord doen. Bloem in ander diep bord scheppen. 
  • Vis uit vocht halen en fijnprakken met een vork, aan aardappelmengsel toevoegen en alles door elkaar mengen. Peper en eventueel zout toevoegen. 
  • Mengsel in acht delen verdelen en er acht platte schijven van vormen. Iedere schijf door eiwit en vervolgens door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten en schijven in 10 minuten lichtbruin bakken. 

Bevat per eenpersoonsportie

325 kcal
25 gram eiwit
12 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet
30 gram koolhydraten