Snelle kruidcake

Snelle kruidcake

Geen tijd, geen oven en te veel vet zijn veelgehoorde excuses om géén taarten en cakes te bakken. Dit recept voor snelle kruidkoek veegt die argumenten van tafel. Binnen 10 minuten (!) tovert u een kruidkoek uit uw gewone magnetron die vrijwel geen vet bevat (maar uiteraard wel calorieën en koolhydraten). Met noten en rozijnen maakt u het helemaal lekker.

Volg een webinar over het vinden van de beste zorg

Hoe krijgt u de beste zorg die ook nog eens past bij úw situatie? In de gratis webinars van CZ krijgt u handig advies en praktische tips van professionals.

Bekijk hier de webinars

Ingrediënten

Voor 20 puntjes:
1 pak mix voor kruidcake 
1 eetlepel zonnebloemolie of margarine 
(50 gram gemengde noten, in stukjes) 
(50 gram rozijnen, geweld)

Bereidingswijze

  • In beslagkom 1 pak Complete Mix voor Kruidcake met 225 ml lauw water mengen tot een klontvrij beslag.
  • Eventueel stukjes noot en gewelde rozijnen toevoegen.
  • Magnetronbestendige ronde schaal (doorsnede ongeveer 25 cm) invetten en vullen met het beslag.
  • In ongeveer 7 minuten kruidcake in magnetron gaar bakken op 600 Watt vermogen.
  • Cake 10 minuten laten afkoelen.
  • Vorm verwijderen en cake op taartrooster laten afkoelen. Cake in 20 puntjes verdelen.

Bevat per eenpersoonsportie

1 puntje kruidcake naturel bevat: 
90 kcal 
0,5 gram eiwit 
1 gram vet, waarvan 0 gram verzadigd vet 
20 gram koolhydraten. 

1 puntje van de variant met noten en rozijnen bevat: 
110 kcal 
1,5 gram eiwit 
2 gram vet, waarvan 0,5 gram verzadigd vet 
21 gram koolhydraten.