Oudere werknemers brengen ervaring mee naar het werk

Oudere werknemers brengen ervaring mee naar het werk

Als oudere werknemer neem je een berg aan ervaring met je mee. Deze ervaring zit hem niet alleen in meer levenservaring, maar ook in meer kennis en kunde van jouw werk. We weten dat oudere werknemers een aantal zaken anders doen dan hun jongere collega’s. Deze vier punten vallen het meeste op.

Vraag het de medisch specialist 

Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Gelukkig kunt u nu uw vragen als verzekerde van CZ bespreken met een onafhankelijk medisch specialist.

  • Telefonisch of online contact met een medisch specialist
  • Gratis & exclusief voor klanten van CZ
  • 100% vertrouwelijk

Zó werkt het

Bewust van sterke kanten

  • Ze zijn zich heel bewust van hun sterke kanten en van hun leerpunten. Ze lopen immers al heel wat jaartjes mee. Daardoor weten ze inmiddels prima waar ze goed in zijn en waar ze wat minder aanleg voor hebben. Als zij hier hun werkzaamheden op kunnen aanpassen verhogen zij hun eigen werkplezier en neemt bovendien het resultaat voor de organisatie toe.
  • Ze hebben vaak zowel op werkgebied als privé het nodige meegemaakt. Daardoor kunnen zij zaken beter in perspectief plaatsen. Ze zijn ook minder snel van slag bij tegenvallers. Zo kunnen ze een baken van rust zijn, in woelige tijden.
  • Misschien hebben ze wat meer pijntjes en kwaaltjes door hun leeftijd, dan hun jongere collega’s. Dat heeft als positief effect dat ze vaak veel bewuster bezig zijn met hun lichaam en hun gezondheid. Ze kennen daarbij de beperkingen van hun lichaam. Ze weten waar ze behoefte aan hebben en hoe ze dat voor zichzelf kunnen organiseren. Daardoor gaan ze minder snel over hun grenzen heen.
  • Ze hebben veel kennis van hun vakgebied door hun werkervaring. Met een open en lerende houding blijft deze vakkennis up-to-date. Dan vullen zij deze jarenlange ervaring aan met nascholingen en cursussen.

Over Medicinfo

Medicinfo biedt betrouwbare, actuele informatie over gezond zijn, gezond blijven - en wat u daar zelf aan kunt doen.