Kipstoofpotje met paddenstoelen en rozemarijn

Kipstoofpotje met paddenstoelen en rozemarijn

Dit stoofpotje is een creatieve variatie op boeuf bourguignon, maar dan met veel minder vet en calorie├źn. Kipfilet is mager en rauwe ham bevat veel minder vet dan het traditionele spek. Nog meer voordelen: ook de stooftijd is een stuk korter.

App de Dokter: altijd online bereikbaar

Geen zin in gedoe met inloopspreekuren en wachtkamers? Download App de Dokter en krijg binnen 1 uur antwoord.

Heb je een vraag over je gezondheid?
- Bijvoorbeeld over koorts die maar niet over gaat? 
- Een raar plekje op je huid? 
- Of een ingewikkelde bijsluiter? 

Chat met een medisch deskundige via App de Dokter. Gewoon vanaf je bank. 

Download App de Dokter

Ingrediënten

voor 4 personen)

2 kipfilets (350 gram)
peper
2 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct
2 uien, fijngehakt
200 gram paddenstoelenmelange (bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwam, shii-take, eventueel champignons), schoongeborsteld of -geveegd en de uiteinden verwijderd
enkele takjes rozemarijn of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 glas wijn (rood of wit, als u geen alcohol wilt gebruiken 1 glas water)
50 gram flinterdun gesneden rauwe ham

  • Kipfilet wassen, met keukenpapier drogen, in stukken snijden en met peper bestrooien (geen zout toevoegen, want de ham bevat al zout). 
  • Bakproduct in koekenpan verwarmen, kip in pan doen en in 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan nemen en op keukenpapier uit laten druipen. 
  • Ui en paddenstoelen in dezelfde pan gedurende enkele minuten bakken. 
  • Kip weer toevoegen, wijn of water en rozemarijn toevoegen en kip in 45 minuten gaar stoven op laag vuur met het deksel op de pan. 
  • Rauwe ham in stukjes scheuren en vlak voor het opdienen door het stoofpotje mengen. 
  • Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld sperzieboontjes



Bevat per eenpersoonsportie (inclusief 200 gram aardappelen)

370 kcal
29 gram eiwit
8 gram vet
2 gram verzadigd vet
41 gram koolhydraten