Hoe blijf je langer actief

Hoe blijf je langer actief?

Wanneer je wat ouder wordt, gelden dezelfde adviezen om gezond en actief te blijven als voor jonge mensen. Wel hebben we een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet, die met de jaren steeds belangrijker worden.

Vraag het de medisch specialist 

Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Gelukkig kunt u nu uw vragen als verzekerde van CZ bespreken met een onafhankelijk medisch specialist.

  • Telefonisch of online contact met een medisch specialist
  • Gratis & exclusief voor klanten van CZ
  • 100% vertrouwelijk

Zó werkt het

  • Zorg voor voldoende beweging door iedere dag minimaal een half uur te bewegen. Dit heeft als voordeel dat je in conditie blijft, dat het goed is voor je hart en dat je bijvoorbeeld ook beter slaapt.
  • Zorg dat je voldoende in de buitenlucht komt, liefst overdag tussen 11 en 3 uur. Je huid maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Dat zorgt, onder andere voor stevige botten. Hoe ouder je wordt, hoe meer vitamine D je nodig hebt. Als je dus elke dag bijvoorbeeld een kwartiertje wandelt tijdens de lunch pak je zowel dit, als het vorige punt mee.
  • Als je werk veel van je vraagt, zorg dan dat je genoeg rustmomenten en ontspanning voor jezelf inplant. Ontspanning betekent, dat je iets anders doet dan wat je daarvoor deed. Heb je bijvoorbeeld de hele dag achter je computer gezeten? Dan ontspan je meer van een warm bad, dan van het kijken naar een ander scherm zoals de tv. Het is beter om door de dag heen een paar korte momenten te pakken, dan alleen een lang moment ’s avonds na het werk.
  • Kies voor licht verteerbaar voedsel. Op oudere leeftijd neemt de stofwisseling af en wordt de spijsvertering trager. Ook gebruiken mensen vaker medicijnen die een effect kunnen hebben op de spijsvertering. Lichte en voedzame maaltijden geven je wel genoeg energie, zonder dat ze zwaar op de maag te liggen.

Over Medicinfo

Medicinfo biedt betrouwbare, actuele informatie over gezond zijn, gezond blijven - en wat u daar zelf aan kunt doen.