Beter presteren juist dankzij jarenlange ervaring

Beter presteren, juist dankzij jarenlange ervaring

Inmiddels weet iedereen dat we allemaal langer zullen moeten doorwerken tot ons pensioen. Dat betekent dat er steeds meer oudere werknemers actief zijn in het arbeidsproces. In de fysiek zware beroepen is dat vaak een lastige opgave. Gelukkig zijn de meeste oudere mensen nog prima in staat om het werk goed uit te voeren en werken ze met veel plezier. Sterker nog, een oudere werknemer heeft ook een aantal positieve kanten. Organisaties en bedrijven doen hier zeker hun voordeel mee.

Dokter Appke van De Friesland 

Is je eigen huisarts niet direct beschikbaar? Stel je vraag via de app Dokter Appke en krijg snel en deskundig antwoord. 

• Snel én deskundig antwoord op jouw gezondheidsvraag 

• Ook ’s avonds, ‘s weekend én op feestdagen bereikbaar 

• Verzekerden kunnen beeldbellen met een huisarts 

• Altijd een huisarts van Dokter Appke dichtbij.

Download Dokter Appke

Kennis en ervaring, een voordeel voor de werkgever

Deze mensen brengen een hoop waardevolle ervaring, kennis en kunde met zich mee. Ze hebben veel vakkennis, routine in bepaalde handelingen en kennis van de organisatie. Ze hebben thuis geen kleine kinderen meer, waardoor ze vaak beter slapen. Ze hebben als medewerker daardoor vaak ook meer focus voor hun werk.

Ook wat betreft levenservaring en levenswijsheid zijn deze oudere werknemers vaak in het voordeel. Ze hebben meestal al het een en ander meegemaakt in hun leven. Daardoor kunnen ze beter relativeren en goed overleggen en afstemmen met anderen. Vindt er een verandering plaats? Dat hebben ze al zo vaak overleefd. Jonge mensen kunnen zich weleens verbazen over hun onverstoorbaarheid en het laconieke uitgangspunt ‘dat hebben we jaren geleden ook al meegemaakt’. Maar vaak is het waar. 

Voordelen voor de oudere werknemer

Niet alleen de werkgever heeft er voordeel van, ook de werknemer zelf heeft plezier van doorwerken tot op hoge(re) leeftijd. Uit onderzoek van de zogenaamde Blue Zones is gebleken dat het voordelen kan hebben om langer te werken. Dus profiteer je ook zelf van de ervaring die je hebt opgebouwd. Daarnaast krijg je een steviger sociaal netwerk door je werk. Dat zorgt weer voor een positief effect op je welbevinden.

Actief in het leven staan

Actief bezig blijven met je eigen lichaam en gezondheid, verhoogt de kans dat je op een prettige manier aan het werk kan blijven.Wie werkt, is gezonder. En wie gezond is, kan beter werken. Die twee dingen horen altijd bij elkaar. Dat is een belangrijk aandachtspunt voor je, als je ouder begint te worden. De meeste mensen worden lichamelijk langzaam minder veerkrachtig vanaf hun dertigste. Dat ga je tegen door actief te investeren in jouw conditie en je gezondheid.

Over Medicinfo

Medicinfo biedt betrouwbare, actuele informatie over gezond zijn, gezond blijven - en wat u daar zelf aan kunt doen.