Let op! Deze gegevens zijn mogelijk niet meer actueel.

Afvallen in clubverband

Inleiding

Samen en onder begeleiding afvallen is soms prettiger dan alleen. Dat kan een goede reden zijn om bij een afslankclub te gaan.
Om de goede club te kiezen, is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat de (commerciële) club te bieden heeft. Besteden ze bijvoorbeeld aandacht aan bewegen én gezond eten en de manier waarop eetgedrag aangepast kan worden?

Criteria afslankclubs

Vraag bij afslankclubs ook naar het slagingspercentage, de gebruikte methoden en de kwalificaties van de leiding. Een ervaringsdeskundige kan zich bijvoorbeeld goed inleven in problemen, maar het is afhankelijk van de opleiding of diegene ook de juiste kennis in huis heeft.
Iedereen mag zich gewichtsconsulent noemen, dus die titel is geen kwaliteitsgarantie. Een gewichtsconsulent mag gezonde volwassenen behandelen met een BMI van maximaal 30.
Het is aan te raden om een diëtist te raadplegen bij een BMI hoger dan 30. Ook als om andere redenen een dieet nodig is, bijvoorbeeld bij diabetes of een hoog cholesterol, dan is het slim om een diëtist te raadplegen.
Alleen mensen die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben gevolgd, mogen zich diëtist noemen.
Bij een goede afslankclub krijgt u belangrijke adviezen van een opgeleide consulent of diëtist en ervaart u de steun en motivatie van lotgenoten.

Vraag het de medisch specialist 

Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Gelukkig kunt u nu uw vragen als verzekerde van CZ bespreken met een onafhankelijk medisch specialist.

  • Telefonisch of online contact met een medisch specialist
  • Gratis & exclusief voor klanten van CZ
  • 100% vertrouwelijk

Zó werkt het

Meer informatie

Informatie van Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
www.gewichtsconsulenten.nl

Informatie van het Voedingscentrum
www.voedingscentrum.nl/ik-wil-afvallen

Adressen van diëtisten bij thuiszorgorganisaties of in diëtistenpraktijken
www.nvdietist.nl/
www.dcn.nu/zoekdietist