Witlofmaaltijdsalade met garnaaltjes

Witlofmaaltijdsalade met garnaaltjes

Voor u begint

Deze maaltijdsalade bevat heel weinig vet en calorieën. De aardappels kunnen ook zonder afkoelen verwerkt worden zodat de salade lauwwarm geserveerd wordt. Vroeger waren eieren en garnalen beducht in verband met het cholesterol. Het is nu duidelijk dat cholesterol in voedingsmiddelen slechts een klein effect op het cholesterolgehalte in het bloed heeft en dat de belangrijkste regel is om zo min mogelijk verzadigd vet te eten. Gelukkig bevat dit gerecht heel weinig verzadigd vet.

App de Dokter: altijd online bereikbaar

Geen zin in gedoe met inloopspreekuren en wachtkamers? Download App de Dokter en krijg binnen 1 uur antwoord.

Heb je een vraag over je gezondheid?
- Bijvoorbeeld over koorts die maar niet over gaat? 
- Een raar plekje op je huid? 
- Of een ingewikkelde bijsluiter? 

Chat met een medisch deskundige via App de Dokter. Gewoon vanaf je bank. 

Download App de Dokter

Ingrediënten

Voor 4 personen: 
800 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes 
4 struikjes witlof 
100 gram Noordzee garnalen 
4 eieren 
1 dl magere yoghurt 
scheutje sinaasappelsap 
enkele takjes peterselie, fijngeknipt 
peper 

Bereidingswijze

  • Aardappelblokjes in een laagje water gaar koken (ongeveer 15 minuten).
  • Pan water aan de kook brengen en hierin eieren 10 minuten koken.
  • Eieren afspoelen met koud water, pellen en in partjes of schijfjes snijden.
  • Aardappelblokjes afgieten en af laten koelen.
  • Struikjes witlof wassen en overlangs doormidden snijden, de harde kern verwijderen. (Hierdoor wordt de smaak minder bitter.)
  • Lof in smalle reepjes snijden.
  • Reepjes lof met aardappelblokjes en garnalen mengen.
  • Dressing maken van yoghurt, sinaasappelsap, peterselie en peper en dit over de salade gieten en alles omscheppen.
  • Garneren met gekookt ei.

Bevat per eenpersoonsportie

300 kcal 
20 gram eiwit 
6 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet 
40 gram koolhydraten